Columns
Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

01 februari 2009 - ZUCHT! Er was eens lang geleden, alhoewel ook weer niet zo heel lang geleden, een land waar dance explodeerde. Feesten onder de brug, dansen op de bar, sex op het toilet, roken waar en wanneer je zin hebt, afterparty' s, drugs experimenten, nieuwe muziekstromingen, jacht op vinyl, clubs, feest-organisaties, kleding, smiley' s en the sky was the limit. ZUCHT, ja vroeger. Volgens Wikipedia is in 1987 de house in Europa geland, dit mede door het programma Party Zone van MTV. Een zender die toen nog muziek uitzond. ZUCHT. We zijn dus inmiddels een jaartje of wat onderweg, van Underground, nieuw, sexy en bovenal spannend is het nu... ZUCHT! Er was eens lang geleden, alhoewel ook weer niet zo heel lang geleden, een land waar dance explodeerde. Feesten onder de brug, dansen op de bar, sex op het toilet, roken waar en wanneer je zin hebt, afterparty' s, drugs experimenten,...


Dave Clarke

Dave Clarke

01 december 2008 - Amsterdam I have always enjoyed Bowie's version of Jacques Brel's ‘Amsterdam’, but admit to being mystified how the story can be so down when analysed. Some cities have an unfortunate underbelly, for Brighton think Graham Greene or it's notorious drug problem (or come to think of it that horrendous scrawler Julie Burchill), but to gauge a city from it's cliches seems a sad way to pass time. I have learnt to accept the way Brighton is, it doesn't mean I like it very much but it does mean as someone that lived either there or in it's direct vicinity for the majority of my life I can... Amsterdam I have always enjoyed Bowie's version of Jacques Brel's ‘Amsterdam’, but admit to being mystified how the story can be so down when analysed. Some cities have an unfortunate underbelly, for Brighton think Graham Greene or it's notorious drug problem (or come...


Dave Ellesmere

Dave Ellesmere

01 november 2008 - De laatste keer dat ik een sigaret rookte, was ongeveer negen jaar geleden. Nadat ik ben gestopt, heb ik nooit meer een neiging gehad mijn longen te vullen met dit soort chemisch doordrenkte onkruid. Telkens wanneer ik uitging in een club, bar of restaurant kwam ik thuis met een droge strot en stinkende kleren (mmmmm nice). Rokers leken te vergeten dat ik was gestopt en gingen argeloos door met rook in mijn gezicht te blazen. Het te verbieden op alle publieke plekken leek toen een geweldig idee. Na het lezen van een artikel over de clubscene in de UK, waar roken... De laatste keer dat ik een sigaret rookte, was ongeveer negen jaar geleden. Nadat ik ben gestopt, heb ik nooit meer een neiging gehad mijn longen te vullen met dit soort chemisch doordrenkte onkruid. Telkens wanneer ik uitging in een...


Benny Rodrigues

Benny Rodrigues

01 oktober 2008 - Hallo, Benny Rodrigues is mijn naam en plaatjes draaien is mijn zwaar uit de hand gelopen hobby. Ik ben gevraagd door de opperaap der apes (Riel) om een column aan te leveren voor dit blad en ziedaar, een piekje in mijn gedachten over het wereldje waarin ik me bevind, het danswereldje. Precies 11 jaar geleden raakte ik erin verzeild door een lokaal radioprogramma (Planet E) gepresenteerd door Michel de Hey & Koen van Tijn + de vaste sidekick’s J. Samuel, Edwin Bazen, Nick K, Michel Steinbach en dj Bertram (maar die telde eigenlijk niet echt mee ;-P). Damn, wat was ik een liefhebber... Hallo, Benny Rodrigues is mijn naam en plaatjes draaien is mijn zwaar uit de hand gelopen hobby. Ik ben gevraagd door de opperaap der apes (Riel) om een column aan te leveren voor dit blad en ziedaar, een piekje in mijn...


Lady Aïda

Lady Aïda

01 augustus 2008 - De Rookruimte dj Twintig jaar na de house-revolutie in de ‘Summer of Love’ van 1988 dansen we nog steeds op de vierkwartsmaat van the universal language, spoken and understood by all. Maar er is vandaag de dag flink wat veranderd. Van alle vrijheid en verbroedering die de housebeweging ooit teweeg bracht is weinig meer te merken. In de House of God heerst vandaag de dag een Zero Tolerance beleid dat gepaard gaat met onaangekondigde (drugs)razzia’s en sinds 1 juli 2008 is er ook nog Het Rookverbod. De zomer van 2008, wat de derde ‘Summer of Love’ had kunnen worden... De Rookruimte dj Twintig jaar na de house-revolutie in de ‘Summer of Love’ van 1988 dansen we nog steeds op de vierkwartsmaat van the universal language, spoken and understood by all. Maar er is vandaag de dag flink wat veranderd. Van...


DJ Jean

DJ Jean

01 juli 2008 - OVERKILL AAN ALLES?? Festivals, concepten , organisaties, dj's.... De vraag rijst derhalve, zullen er deze zomer niet een hele reeks festivals hun waterloo gaan beleven. Als ik me niet vergis zijn er deze zomer z on 50, ik herhaal, VIJFTIG minifestivalletjes en festivals die zich op een crowd richten, en dus hun break even daar op afgestemd hebben, van 5000 partypeopletjes of een veelvoud daarvan! Bijna meer dan in HEEL europa bij elkaar als je het mij vraagt!! Dat het alsmaar groeiende aantal festivals een doodsteek, of in ieder geval een zware slag aan het worden... OVERKILL AAN ALLES?? Festivals, concepten , organisaties, dj's.... De vraag rijst derhalve, zullen er deze zomer niet een hele reeks festivals hun waterloo gaan beleven. Als ik me niet vergis zijn er deze zomer z on...


Chuckie

Chuckie

01 juni 2008 - Dirty Dutch 2008 Het is elk jaar weer een hele taak om van mijn persoonlijke hoogtepunt in de Heineken Music Hall ook een echt dik hoogtepunt voor iedereen te maken. Met een goede line-up alleen ben je er niet wat mij betreft, ik vind het heel belangrijk om een onvergetelijke ambiance te creëren voor de bezoekers en dat is best een hele opgave; je wil in een grote zaal als HMH toch een intiem clubgevoel creëren Ook voor dit jaar is de aankleding van de zaal daarom weer een hele job. Een podium van vijftig meter breed kleed je natuurlijk... Dirty Dutch 2008 Het is elk jaar weer een hele taak om van mijn persoonlijke hoogtepunt in de Heineken Music Hall ook een echt dik hoogtepunt voor iedereen te maken. Met een goede line-up alleen ben je er niet...


Stephan & Vincent de Wit

Stephan & Vincent de Wit

01 mei 2008 - Techno leeft als nooit tevoren Als je aan mensen vraagt wat zij van de ontwikkelingen in de technoscene vinden, krijg je verschillende reacties te horen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd als je beseft hoeveel substromingen de laatste jaren zijn ontstaan. Waren de aftakkingen een aantal jaren terug op één hand te tellen, nu kunnen we al spreken van tientallen nieuwe varianten die onder de (sub)stroming techno vallen. Met natuurlijk de uitschieters zoals schranz als de harde vorm en minimal als rustige techno variant. Hoe vreemd het misschien uit onze monden klinkt: ‘De substromingen hebben zeker een goede uitwerking op de... Techno leeft als nooit tevoren Als je aan mensen vraagt wat zij van de ontwikkelingen in de technoscene vinden, krijg je verschillende reacties te horen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd als je beseft hoeveel substromingen de laatste jaren zijn ontstaan....


Lucien Foort

Lucien Foort

29 april 2008 - Kijk, ik snap wel hoe je denkt wanneer je als dj uit klimaten als Miami, Lima, Johannesburg of Kingston hoort dat we bij regen, wind of zelfs sneeuw ons mooi maken om in vol ornaat op die dansvloer onze make-up eraf te zweten, dure overhemden tot een chemisch zuur veranderen, al rijdend op de extatische beats die de dj de speakers uit wringt. Alles is uit te leggen, te verklaren en in een enkel geval zelfs te visualiseren. Alles! * Behalve Koninginnedag dan... dat snapt niemand die niet uit Holland komt. Tenzij je het als buitenlander aan den lijve ondervindt. “So you... Kijk, ik snap wel hoe je denkt wanneer je als dj uit klimaten als Miami, Lima, Johannesburg of Kingston hoort dat we bij regen, wind of zelfs sneeuw ons mooi maken om in vol ornaat op die dansvloer onze make-up...


Lucien Foort

Lucien Foort

29 april 2008 - God save the Queen (and her Mum) “En dat is de reden waarom Nederland zoveel feesten heeft”, leg ik voor de zoveelste keer uit aan een collega-dj van internationale origine. Hij weigert te geloven dat ons kikkerlandje, voornamelijk geteisterd door al het slechte weer, zo uitbundig deelneemt aan het elektronische dans fenomeen. Een industrie, jawel, een ware hype die zichzelf tot een serieuze moneymaker heeft ontwikkeld. En wellicht nog meer opmerkelijk; met zoveel internationale helden die hier willen draaien.##### Kijk, ik snap wel hoe je denkt wanneer je als dj uit klimaten als Miami, Lima, Johannesburg of Kingston hoort dat we bij... God save the Queen (and her Mum) “En dat is de reden waarom Nederland zoveel feesten heeft”, leg ik voor de zoveelste keer uit aan een collega-dj van internationale origine. Hij weigert te geloven dat ons kikkerlandje, voornamelijk geteisterd door al...


pagina [ 4 van 5 ]

Advertentie
Party Tips
  • zondag 19 augustus
    Sonus Festival
    Zrce Beach (Pag Island), Pag Island