Features
I Love Techno - Klassiek festival met een neus voor de juiste trends

I Love Techno - Klassiek festival met een neus voor de juiste trends

1 oktober 2007 - Met de twaalfde jaargang van I Love Techno is het Vlaamse festival nog steeds één van de koplopers in de internationale festivalscene. Zelfs de grootste criticasters reageren elk jaar weer positief op de lineups die het evenement weet te presenteren. Liefhebbers van het feest weten ook dat het op I Love Techno niet draait om sprookjesachtige decors of kleurige festivalthema’s, nee, het jaarlijkse feest in de Flanders Expo van Gent draait puur om de muziek. “Dan is het mooi meegenomen dat je al zo lang van de partij bent.” Met de twaalfde jaargang van I Love Techno is het Vlaamse festival nog steeds één van de koplopers in de internationale festivalscene. Zelfs de grootste criticasters reageren elk jaar weer positief op de lineups die het evenement weet te...


11 - Eigen identiteit voorop

11 - Eigen identiteit voorop

1 oktober 2007 -
Mocht 11 volgend jaar verdwijnen, dan laat het Amsterdamse club/restaurant een onuitwisbare indruk achter. Opgestart in mei 2004 op de elfde verdieping van het voormalig TPG-gebouw, werkte 11 zich al snel op tot volstrekt unieke locatie in het Amsterdamse nachtleven. We hoorden hier de eerste symptomen van de nieuwe minimal-stroming, zagen videokunstenaars volledig hun gang gaan en genoten de lekkerste maaltijden met het meest bijzondere uitzicht over onze hoofdstad –is er eigenlijk wel leven na 11?
Mocht 11 volgend jaar verdwijnen, dan laat het Amsterdamse club/restaurant een onuitwisbare indruk achter. Opgestart in mei 2004 op de elfde verdieping van het voormalig TPG-gebouw, werkte 11 zich al snel op tot volstrekt unieke locatie in het Amsterdamse nachtleven....


Het nieuwe leven van Groove Armada

Het nieuwe leven van Groove Armada

1 oktober 2007 - Je zou het een comeback kunnen noemen; de onlangs uitgekomen vijfde plaat van Groove Armada. De hele band was namelijk opgehouden te bestaan, als gevolg van problemen met de platenmaatschappij. Erg zonde, Groove Armada is nog altijd een zeer succesvolle dance-act, waar stijlen als house, funk, dub, reggae en electro als vanzelf worden samengebracht. Tot opluchting van oprichters Andy Cato en Tom Findlay kwam uiteindelijk alles weer goed, resulterend in die zeer belangrijke vijfde plaat, Soundboy Rock. Je zou het een comeback kunnen noemen; de onlangs uitgekomen vijfde plaat van Groove Armada. De hele band was namelijk opgehouden te bestaan, als gevolg van problemen met de platenmaatschappij. Erg zonde, Groove Armada is nog altijd een zeer...


Amsterdam Dance Event 2007

Amsterdam Dance Event 2007

1 oktober 2007 -
Vanaf 18 oktober staat Amsterdam, tijdens het Amsterdam Dance Event, 3 dagen lang in het teken van elektronische muziek. Het ADE, beter bekend als ’s werelds grootste club festival, biedt ook dit jaar een breed programma waarbinnen meer dan 600 Ddj'ss en acts hun opwachting maken. Voor de 65.000 bezoekers betekent het ADE drie avonden lang feest, maar dat er overdag serieus zaken wordt gedaan is voor velen minder bekend.
Vanaf 18 oktober staat Amsterdam, tijdens het Amsterdam Dance Event, 3 dagen lang in het teken van elektronische muziek. Het ADE, beter bekend als ’s werelds grootste club festival, biedt ook dit jaar een breed programma waarbinnen meer dan...


Japans sausje over aanstaande Awakenings

Japans sausje over aanstaande Awakenings

1 oktober 2007 - Op 23 en 24 november zal het laatste Awakenings-weekend te genieten zijn in de Gashouder in 2007. Daarna zal het weer tot Pasen 2008 duren tot de magische technopoort weer open gaat voor de feestliefhebbers. Zaterdag 24 november is er een grote Japanse inbreng die de laatste drie uur van het feest ‘de gas’ zal doen exploderen! Om te beginnen, Dualtek, een live project van Go Hiyama en Takaaki Itoh (die beiden solo al eens op Awakenings optraden) voor het eerst in Nederland. Vervolgens Ryuji Takeuchi, die hiermee zijn debuut in Nederland maakt op Awakenings. Een paar vragen aan deze nieuwkomer... Op 23 en 24 november zal het laatste Awakenings-weekend te genieten zijn in de Gashouder in 2007. Daarna zal het weer tot Pasen 2008 duren tot de magische technopoort weer open gaat voor de feestliefhebbers. Zaterdag 24 november is...


Reunited Restyled - Nieuw leven voor houseclassics

Reunited Restyled - Nieuw leven voor houseclassics

1 oktober 2007 - Jarenlang werd onder de naam Reunited de beste funk- en discomuziek tot leven gebracht op een serie zeer succesvolle feesten. Vanaf zaterdag 6 oktober voegt de organisatie hier een tweede variant aan toe, Reunited Restyled. Op dit feest in de North Sea Venue te Zaandam zullen het de houseclassics zijn die de toon bepalen, volgens één van de organisators Ulrik Saba, de ideale terugkeer naar de bakermat van de Nederlandse housescene. Jarenlang werd onder de naam Reunited de beste funk- en discomuziek tot leven gebracht op een serie zeer succesvolle feesten. Vanaf zaterdag 6 oktober voegt de organisatie hier een tweede variant aan toe, Reunited Restyled. Op dit feest in...


Klinch zoekt verbreding in het Amsterdamse nachtleven

Klinch zoekt verbreding in het Amsterdamse nachtleven

1 oktober 2007 - Sinds eind juli kent Amsterdam een nieuw platform voor progressieve dance. Onder de titel klinch vinden gemiddeld twee avonden per maand plaats, uiteenlopend van electro tot techno tot house. Een kort interview met de jonge dance-programmeur Hidde Pluymert, die de Melkweg weer op de kaart wil zetten in de dancescene. Sinds eind juli kent Amsterdam een nieuw platform voor progressieve dance. Onder de titel klinch vinden gemiddeld twee avonden per maand plaats, uiteenlopend van electro tot techno tot house. Een kort interview met de jonge dance-programmeur Hidde Pluymert, die de...


Electrosoul brengt Marcanti weer tot leven

Electrosoul brengt Marcanti weer tot leven

1 oktober 2007 - FCA, bekend van feesten als Rockit en Free Your Mind, organiseert tijdens het Amsterdam Dance Event een exclusief feest in het Amsterdam Marcanti. De locatie beleefde eerder dit jaar een succesvolle heropening, door velen gezien als de terugkeer van een legendarische hotspot. FCA, bekend van feesten als Rockit en Free Your Mind, organiseert tijdens het Amsterdam Dance Event een exclusief feest in het Amsterdam Marcanti. De locatie beleefde eerder dit jaar een succesvolle heropening, door velen gezien als de terugkeer van...


I Love Techno - Klassiek festival met een neus voor de juiste trends

I Love Techno - Klassiek festival met een neus voor de juiste trends

1 oktober 2007 - Met de twaalfde jaargang van I Love Techno is het Vlaamse festival nog steeds één van de koplopers in de internationale festivalscene. Zelfs de grootste criticasters reageren elk jaar weer positief op de lineups die het evenement weet te presenteren. Liefhebbers van het feest weten ook dat het op I Love Techno niet draait om sprookjesachtige decors of kleurige festivalthema’s, nee, het jaarlijkse feest in de Flanders Expo van Gent draait puur om de muziek. “Dan is het mooi meegenomen dat je al zo lang van de partij bent.” Met de twaalfde jaargang van I Love Techno is het Vlaamse festival nog steeds één van de koplopers in de internationale festivalscene. Zelfs de grootste criticasters reageren elk jaar weer positief op de lineups die het evenement weet te presenteren....


Lenny Dee - Kleine man, allergrootste daden

Lenny Dee - Kleine man, allergrootste daden

1 oktober 2007 -

Wie 'Lenny Dee’ zegt, zegt ‘bakermat van de hardcore’. De Amerikaan was vanaf 1991 betrokken bij de sound. Wat heet: hij bracht de allereerste hardcore-release ooit uit: Mescalinium United’s We Have Arrived. Een aankomst die leidde tot een permanent verblijf en Lenny is volgens eigen zeggen sterker dan ooit tevoren. Op zaterdag 25 oktober is hij samen met Scott Brown één van de headliners op The Eden Rave. Een interview met de grondlegger van de hardcore.
Wie 'Lenny Dee’ zegt, zegt ‘bakermat van de hardcore’. De Amerikaan was vanaf 1991 betrokken bij de sound. Wat heet: hij bracht de allereerste hardcore-release ooit uit: Mescalinium United’s We Have Arrived. Een aankomst die leidde tot een permanent verblijf...


pagina [ 125 van 126 ]

Advertentie
Party Tips
  • zondag 19 augustus
    Sonus Festival
    Zrce Beach (Pag Island), Pag Island